abonneren

HTC introduceert 'iPhone'-achtige Touch

HTC heeft een handset aangekondigd die veel meer dan normaal inspeelt op het gebruik van het touchscreen. De 'Touch' lijkt daarmee een concurrent van Apple's iPhone te zijn, alhoewel HTC dat zelf niet claimt.
HTC verwacht dat de Touch flink succesvol zal zijn.

De HTC Touch is gebaseerd op Windows Mobile 6 en heeft een 2.8-inch kleurenscherm. De ingebouwde camera is wat minder indrukwekkend met zijn 2-megapixel-resolutie. Wel heeft HTC aan umts en wifi gedacht. De telefoon is minder dik dan de meeste concurrenten: 14 millimeter. 

De Europese introductie ligt bij Orange, die de telefoon met hun abonnementen gaat bundelen. De telefoon moet voor eind juni in alle (West-)Europese landen geïntroduceerd zijn. Ook T-Mobile krijgt later de rechten de telefoon te verkopen, zij het onder hun eigen merknaam.

Het meest opzienbarende aan de Touch is de nieuwe 'TouchFLO'-techniek die aan Apple's iPhone doet denken. Door middel van vingerbewegingen (zoals vegen) kunnen bepaalde acties worden uitgevoerd. Zo kan een email gewist worden door hem weg te vegen. Het verschil met de iPhone is dat deze laatste een multitouch-display heeft; 'TouchFLO' werkt slechts met één vinger.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: