abonneren

HTC HD2: Windows Phone met HTC Sense

De nieuwe HTC HD2 is de eerste telefoon met het nieuwe Windows Phone besturingssysteem dat een capacitief touchscherm toepast. Door HTC "Sense" genoemd. Door dit touchscherm volstaat een licht aanraking voor bediening van de grotere hiertoe bedoelde knoppen in nieuwe Windows Mobile 6.5 besturingsysteem. Een beetje het zelfde gevoel als bij Apple's iPhone. Het apparaat is fraai, dun en bevat een groot 4,3 inch helder scherm.

Het grote scherm maakt het volgens HTC mogelijk sneller en nauwkeuriger te typen op het touchschreen toetsenbord. Het apparaat combineert het beste van twee werelden de flexabiliteit van HTC Sense en de kracht van Windows Mobile, aldus HTC. "HTC heeft de Sense-interface ontwikkeld met de overtuiging dat goede dingen geen toelichting behoeven, maar ervaren moeten worden. Gebruikers zullen dan ook  merken dat de HTC HD2 een van de meest geavanceerde Windows Mobile toestellen is die we tot nu toe hebben geïntroduceerd."

Ook bijzonder aan dit apparaat is de snelle 1 GHz Snapdragon processor van Qualcomm die garant moet staan voor uistekende prestaties ook voor video en games. De HTC HD2 is vanaf eind oktober te koop voor €599 zonder abonnement.

Naast de nieuwe HD2 krijgen ook de Diamond2, de Touch Pro2 en Snap van HTC, Windows Mobile 6.5 als besturingssysteem. Gebruikers die al eerder een HTC Diamond2, een Touch Pro2 of een Snap hebben gekocht, kunnen hun toestel online via nieuwe firmware upgraden met Window Mobile 6.5. Deze wordt deze maand beschikbaar gemaakt.

Windows Phone is de nieuwe naam die Microsoft gebruikt voor het pas uitgebrachte Windows Mobile 6.5 besturingssysteem.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie