abonneren

HTC geeft broncode Hero vrij

HTC is gezwicht voor de druk van Hero-gebruikers: het bedrijf heeft de broncode van de Hero vrijgegeven. Gebruikers eisten dit omdat de broncode onder de GPL-licentie valt. Ze willen de broncode gebruiken om een 'schone' Hero-installatie te maken.HTC levert standaard bij de Hero een aantal applicaties mee, waaronder Peep (een Twitter-client) en de Sense-gebruikersinterface. Deze applicaties zijn niet te verwijderen, iets dat niet toegestaan is volgens de voorwaarden van Google.
Gebruikers eisten dan ook dat HTC conform de voorwaarde de broncode van de Hero zou vrijgeven; aanvankelijk leek HTC daar weinig zin in te hebben, maar inmiddels is de broncode hier te vinden. Overigens zullen niet alle HTC-onderdelen in deze broncode teruggevonden kunnen worden; zo is de Sense-interface closed source.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord