abonneren

HTC denkt aan 2GHz- en dualcore smartphones

Volgens de geruchten zou HTC nog dit jaar met smartphones op de proppen willen komen, die zijn voorzien van een 2GHz- of een dualcore-processor.
Van die eerste is zelfs al een codenaam uitgelekt: de HTC Sabor.

HTC zelf heeft de geruchten uiteraard niet bevestigd, maar de HTC Sabor zou naast een 2 GHz-processor een 10-megapixel camera bevatten, een touchscreen met hd-resolutie en 1080p videorecording.

Alle huidige smartphones zijn uitgerust met een singlecore-processor, maar HTC wil graag overstappen op processoren met twee cores. Aan deze overstap wordt gewerkt in Project Emerald, met de HTC Vision als prototype. Deze smartphone zou een 800 MHz dualcore cpu aan boord hebben, naast een 4,3-inch touchscreen, qwerty-toetsenbord en 8-megapixel camera.

Zowel de HTC Vision als de HTC Sabor zouden op Android 3.0 draaien. Ook Motorola zou werken aan een 2 GHz-smartphone met Android 3.0, dus het eind van het jaar zou wel eens erg interessant kunnen worden. De grote vraag: zullen deze fabrikanten Apple dwingen af te stappen van zijn één-smartphone-per-jaar-beleid?

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: