abonneren

‘HP ziek van Apotheker?’

Het lijkt erop dat het bestuur van HP overweegt om CEO Leo Apotheker zijn congé te geven. Apotheker is pas 11 maanden actief op deze post. De gang van zaken rond het plotselinge stoppen van de WebOS-ontwikkeling en het potentiële afstoten van de pc-divisie lijkt daartoe de aanleiding te zijn.

Diverse Amerikaanse websites waaronder Reuters, en AllThingsDigital melden dat Apotheker mogelijk wordt opgevolgd door Meg Whitman die voorheen CEO is geweest bij eBay.

Het bestuur van HP is geconfronteerd met rechtszaken en kritiek van aandeelhouders die de waarde het aandeel van HP sinds het aantreden van Apotheker met ongeveer de helft zagen dalen. De koers steeg direct na het bekend worden van het geruchtmet 11 procent naar 25 dollar.

De meeste ophef is ontstaan door de mededeling dat HP de pc-divisie wil afstoten. Geruchten geven nu aan dat HP de “Personal Systems Group” (PSG) bij nader inzien toch wil houden. De aandeelhouders worden onrustig van de gedachte dat HP niet zeker is van de strategie die wordt gevolgd.

Apotheker is de opvolger van de roemloos ontslagen Mark Hurd die moest vertrekken na een schandaal. Apotheker had de moeilijke taak orde op zaken te stellen en wilde het bedrijf meer richting een software en service-bedrijf omturnen. Er is ook veel kritiek op het plan voor de voorgenomen overname van het Britse softwarebedrijf Autonomy.

Het lijkt erop dat Apotheker met zijn beleid voorbij is gegaan aan de historie van het bedrijf. HP heeft een enorme geschiedenis op het gebied van hardware-ontwikkeling en pc-technologie. De vraag is of het negeren van deze historie hem nu gaat opbreken.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord