abonneren

HP zet vol in op multitouch pc's en displays

Met de multitouch-ondersteuning van Windows 7 in het vooruitzicht kondigt HP de komst aan een vijftal nieuwe TouchSmart apparaten. HP heeft al dertig jaar ervaring met aanraakschermen en pioniert nu al drie jaar met de TouchSmart pc's voor consumenten.Met de multitouch-ondersteuning van Windows 7 in het vooruitzicht kondigt HP de komst aan een vijftal nieuwe TouchSmart apparaten. HP heeft al dertig jaar ervaring met aanraakschermen en pioniert nu al drie jaar met de TouchSmart pc's voor consumenten.

Dankzij deze ervaring en een intensieve samenwerking met softwarebedrijven komt HP nu met twee nieuwe Touchsmart pc's voor consumenten. Nu is er de keus uit een 20- of 23-inch breedbeelduitvoering, de HP TouchSmart 300 en HP TouchSmart 600. De eerste is met een HD-ready en de tweede met een full-HD scherm. Beide voorzien van multitouchfunctionaliteit. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om interactief met de vingers toegang te krijgen tot informatie, sociale netwerken en entertainment-programma's. Het scherm in 16:9 breedbeeldformaat, brengt ook videomateriaal optimaal in beeld. De TouchSmart heeft voor traditioneel gebruik ook nog een draadloze muis en toetsenbord.

De nieuwe TouchSmart komt met een groot aantal ingebouwde interactieve toepassingen. Gebruikers van bestaande TouchSmart PC's die hun systeem opwaarderen naar Windows 7 via een upgrade optie, krijgen ook een aantal van deze nieuwe toepassingen.

Gelijk met deze TouchSmart PC's introduceert HP ook een nieuw multitouch notebook, de HP TouchSmart tx2. Dit is HP's eerste consumenten notebook met een multitouchscherm van 12,1 inch. Dankzij het omklapbare scherm is het eigenlijk een tablet-pc.

Ook komen er twee zakelijke TouchSmart-apparaten. De HP TouchSmart 9100 PC en een groot 42-inch aanraakscherm voor publieke informatietoepassingen in openbare ruimten. (digital signage).

Nederlandse prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie