abonneren

HP zet paginaopbrengst op verpakking inktcartridges

Aan de tekst op de verpakking van een inktcartridge kun je meestal moeilijk aflezen hoeveel pagina's je ermee printen kunt. HP wil daar verandering in brengen en vervangt het standaard 'milliliters inkt' door het aantal pagina's dat er volgens een bepaalde ISO-standaard mee afgedrukt kan worden.De testmethode om te meten hoeveel pagina's er afgedrukt kunnen worden is gebaseerd op een serie van vijf pagina's die onafgebroken wordt afgedrukt totdat de inktcartridge leeg is.
Het criterium voor het einde van de levensduur van de cartridge is het moment waarop de afgedrukte testpagina's beduidend lichter worden (vervagen) of het moment waarop de printer een signaal geeft dat de bruikbare inkt op is. Om rekening te houden met normale afwijkingen worden van elk type minimaal drie cartridges op drie verschillende printers getest. Daarna wordt het gemiddelde berekend.

Volgens deze norm (ISO/IEC 24711, voor wie het op wil zoeken) kunnen bijvoorbeeld met de HP 339 zwarte inktcartridge 860 standaardpagina's geprint worden. Die 860 pagina's gaan niet voor elke printer op, maar geven wel een redelijk beeld.

Op de site van HP kunt u precies nakijken hoeveel pagina's u met een bepaalde cartridge in een bepaalde printer kunt afdrukken.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie