abonneren

HP Zeen ebookreader met printer?

HP gaat waarschijnlijk met een e-reader komen die gebruik maakt van Android. Het apparaat, Zeen genaamd, zou rechtstreeks kunnen afdrukken op een HP-printer zonder tussenkomst van een computer.Volgens website Engadget is deZeen is een soort tablet met een capacitief aanraakscherm en draait een softwareschil van HP op Android 2.1.
Verder heeft de Zeen capacitieve knoppen, een sd-kaartslot en videomogelijkheden. Sommige prototypen hebben een webcamtoepassing geïnstalleerd.

In eerdere berichten werd verondersteld dat HP geen apparaten met Android als besturingsysteem meer zou maken, omdat door de overname van Palm alle aandacht voor efficiënte besturingssystemen naar het webOS-besturingssysteem van Palm zou zijn verschoven.
Volgens het gerucht zou het apparaat geen gebruik maken van HP's recente aankoop webOS omdat het al te ver is gevorderd in het ontwikkelproces.

E-readers hebben HP's grote belangstelling. HP heeft jaren geleden al prototypen van e-readers gemaakt, die nooit zijn uitgekomen. De Zeen zou goed aansluiten bij het distributiesysteem van de Amerikaanse boekwinkel Barnes & Noble, de grootste concurrent van Amazon in de Verenigde Staten.

De Zeen komt uit voor $399 in een bundel met een nieuwe printer genaamd Zeus, of optioneel zonder printer. Het is niet duidelijk of HP de Zeen ook buiten de VS zal uitbrengen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord