abonneren

HP wil 11,6 inch netbooks - als Intel wil

Volgens de welingelichte site Fudzilla zou HP vergevorderde plannen hebben om ergens medio dit jaar met een 11,6" netbook te komen - een formaat dat nu nog niet op de markt is. Wel moet daarvoor nog eerst stevig onderhandeld worden met Intel.Het schijnt dat er namelijk nogal wat restricties zitten op de Atom-processors van Intel, de meest gangbare processor voor netbooks. Fabrikanten die deze processors gebruiken, zitten vast aan de maximum beeldschermresolutie die Intel voor hen bepaald heeft.
Bijna alle netbooks die momenteel op de markt zijn hebben dan ook een scherm van 10,2 inch of kleiner. Enige uitzondering is de Inspiron Mini 12 van Dell, die een 12 inch scherm heeft en draait op een Atom processor uit de Z-serie. Bovendien verbiedt Intel op dit moment nog het gebruik van dualcore Atoms in netbooks.

HP hoopt dat Intel bereid is om de restricties aan te passen, zodat er krachtigere netbooks ontwikkeld kunnen gaan worden. De gesprekken daarover staan voor deze maand op de agenda.

Overigens zal er dan toch ook echt met Microsoft gepraat moeten gaan worden. Op dit moment biedt dat bedrijf namelijk alleen een voordelige XP-licentie aan voor netbooks die maximaal 1 GB RAM-geheugen hebben. Meer geheugen betekent dus ook extra kosten voor het operating system...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie