abonneren

HP stopt met Windows Home server

HP stopt met het ontwikkelen van een nieuwe generatie Windows Home servers. Dit is voor de fans van de Windows Home server een flinke klap, daar HP tot nu toe een van de meest trouwe aanhangers van dit severplatform voor thuisgebruik was.HP zal de bestaande MediaSmart-servers, die gebaseerd zijn op Windows Home Server, tot het einde van dit jaar blijven verkopen.
Ook blijft  HP verkochte homeservers ondersteunen. HP zal echter geen nieuwe versie meer ontwikkelen, die gebaseerd is op de komende versie 2 van Windows Home server. De komende versie van Windows Homserver wordt door Microsoft ontwikkeld onder de codenaam "Vail".

HP zal zijn ontwikkelinspanning inzetten voor producten met WebOS. Deze strategische beslissing is ingegeven door de tegenvallende verkoop van de MediaSmart-servers.

Ondanks dat de keuze van HP een gevoelige klap is voor het Windows Homeserver platform, geeft Microsoft aan dat deze beslissing geen invloed heeft op Microsofts ontwikkelingen aan de komende Versie 2 van Windows Home server. 

Vorige week werd bekend dat Microsoft een zeer gewaardeerde functie, de "Drive Extender" uit de nieuwe Homeserver haalt. Deze functie zorgt ervoor dat er eenvoudig zonder configuratie-inspanning een extra harde schijf aan het systeem kan worden toegevoegd.

Via: Dailytech

 

 

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord