abonneren

HP splitst WebOS-team in tweeën

HP splitst de WebOS-softwareafdeling van de hardware-tak. De WebOS-software waar HP nog steeds belangstelling voor heeft, wordt ondergebracht in de afdeling Strategie en Technologie.

De WebOS hardware blijft in de ‘Personal Systems Group’, de pc-afdeling die HP volgens de laatste berichten gaat verzelfstandigen. In elk geval wil HP de pc-business niet verkopen aan de concurrentie. Dit blijkt uit uitspraken van de baas van de PSG, Todd Bradley.

HP redt de WebOS software op deze manier uit de naar verwachting spoedig af te splitsen pc-tak. HP verkiest de pc-business te verzelfstandigen. Ondanks de schijnbaar overhaaste beslissing van HP om met de hardwareproductie van WebOS-apparaten te stoppen sluit Todd Bradley niet uit dat de verzelfstandigde pc-tak van HP alsnog weer tablets gaat maken. Of dat dan nog WebOS-tablets zullen zijn is de vraag.

Eerder al heeft HP aangegeven WebOS voor andere doeleinden dan tablets in te willen zetten, zoals bijvoorbeeld ingebouwd in printers. HP werd eigenaar van WebOS door de overname van Palm ruim een jaar geleden. De productie van de recent uitgebrachte tablet de HP-Touchpad en de Palm Pre smartphone is vorige maand stopgezet, toen de verkoopresultaten niet aan de verwachtingen bleken te voldoen.

Via: Precentral

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie