abonneren

HP Slatecomputer is doorontwikkeling van e-reader

De op de CES door Microsoft's Steve Ballmer gedemonstreede HP Slatecomputer is al vijf jaar in ontwikkeling.
HP licht een tipje van de sluier op over deze later dit jaar te verschijnen nieuwe tablet.

Vast niet helemaal toevallig publiceert HP, vlak voor de dag van de verwachte grote tabletaankondiging door Apple, wat meer informatie over de Slate-computer zoals de concurrent van de Apple tablet genoemt wordt.

De Slate computer is, zoals HP's technologiedeskundige Phil McKinney in een webcast vertelt, al vijf jaar in ontwikkeling. Het is eigenlijk een doorontwikkeling van hp's e-reader waarvan we nooit meer dan een protype hebben gezien. De ervaringen met deze e-reader brachten HP op de gedachte dat een e-e-reader met alleen tekst niet volstaat, maar dat een dergelijk apparaat ook beelden in kleur en liefst ook video en muziek aan moet kunnen. Volgens HP is veel belangstelling voor één apparaat dat alles kan. Het ultieme online multimedia-apparaat. Het moet dun en licht zijn. Groter dan een smartphone en kleiner dan een notebook. De vraag is wat is het ideale formaat is.

Volgens HP is nu de juiste tijd aangebroken voor een Slate-computer. Nu is er een goed, compact, energiezuinig en krachtig hardwareplatform beschikbaar. Samen met Windows 7 en de sterk verbeterde touchschermbediening, biedt het apparaat voldoende functionaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Meer details maakt McKinney niet bekend. Wel dat de HP Slate nog nog dit jaar zal uitkomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie