abonneren

HP slate-tablet is uit

Het heeft even geduurd, maar nu is hij er dan, de HP Slate 500. Een Windows-tablet met pen en aanraakscherm. Na de introductie door Steve Ballmer van Microsoft opde CES in januari, zijn er maanden van onzekerheid, over of en wanneer dit tablet-wonder zou verschijnen, voorbij gegaan. Het gaat nu echt gebeuren. De Slate 500 is door HP bedoeld voor zakelijke klanten.
Denk daarbij aan winkelbedrijven, de gezondheidszorg en verzekeringen. Eigenlijk is het een moderne uitvoering van de al veel langer bestaande tablet-pc. Het biedt de gebruiker volledige Windows 7-functionaliteit.

De slate gebruikt Windows 7 professional en een combinatie van bediening met een draadloze pen en multi-touch. De Slate draait op een Intel Atom Z540 op 1,86 GHz en heeft 2 GB geheugen. Voor de opslag is er een 64 GB SSD. Voor het grafische werk is er de Intel GMA 500 met een BroadCom Crystal HD videoversneller.

Het scherm is door leds verlicht en meet 8,9 inch met 1024 x 600 beeldpunten. Het apparaat weegt ongeveer 0,7 kg. Er is uiteraard wifi en bluetooth, een sd-slot en usb-poorten en er zijn twee webcams ingebouwd. Hij gaat in de VS $799 kosten. Dit is wel inclusief een HP Slate Doc en enige software.

In 2011 zal HP met een tablet komen die op het WebOS van Palm gebaseerd is.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: