abonneren

HP Slate specs en prijs uitgelekt

De HP Slate heeft alles wat de iPad mist. Volgens de uitgelekte specs heeft de Slate een Intel Atom Z530-processor en heeft hij een accu goed voor vijf uur. De Slate heeft een gewone usb-aansluiting voor externe apparaten en een camera.Website Engadget heeft de hand weten te leggen op de specificaties van de HP Slate.
Met deze slate-pc hoopt HP mee te liften op de hype die Apple creëert met de in de VS uitgekomen iPad. Uiteraard legt HP de nadruk op de eigenschappen waarin de Slate beter zou zijn dan de iPad.

Het 8.9-inch scherm is iets kleiner en moet het doen met 1024 x 600 pixels ten opzichte van de 1024 x768 van de iPad. Wel biedt het scherm ondersteuning aan het gebruik van een stylus (pen). De Slate is draait op een 1,6 Ghz Atom Z530 met de geïntegreerde UMA graphics. Er is 32 GB flash en 1GB ramgeheugen. Ook is er de afspeelmogelijkheid voor 1080p hd-video. De Slate wordt voorzien van Windows 7 besturingsysteem met een touchinterface. Er is een sdhc-slot voor geheugenuitbreiding en een usb-poort voor het aansluiten van externe apparaten. De HP zal in de VS $549 gaan kosten. Ook zou er een 64 GB versie voor $599 moeten komen. HP benadrukt ook de aanwezigheid van twee camera's. Een voor het chatten en één 3 Megapixel camera voor foto's.

Om de aandacht van de iPad af te leiden heeft HP ook weer nieuwe videos online gezet waarin de voordelen van de Slate worden gedemonstreerd.

Via: Engadget

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: