abonneren

HP onthult WebOS-tablet begin februari

HP zal volgende maand zijn WebOS-tablet introduceren. Dit is nog maar het eerste product met het door Palm gemaakte besturingssysteem. HP zal naast tablets en smartphones ook netbooks met WebOs uitbrengen.Op 9 februari zal HP de eerste tablet met WebOS introduceren. Volgens een uitgelekt instructiefilmpje van HP zal het niet bij een tablet blijven.
De tablet is maar één onderdeel van een serie producten, met als gezamenlijk kenmerk dat ze altijd online zijn.

Op een groot evenement op 9 februari zal HP WebOS demonstreren en een aantal producten aankondigen, samen met de toekomstplannen voor het besturingssysteem. De tablet met WebOS, krijgt WebOS versie 2. Een geheel nieuwe versie van het besturingssysteem, dat kennelijk tijdens de CES nog niet klaar  was om het al aan het grote publiek te tonen.

WebOS was de aanleiding voor HP om vorig jaar Palm over te nemen. WebOS is volgens HP het eerste echt op het web gebaseerde besturingssysteem dat zich onderscheidt van alles wat er nu beschikbaar is. Het besturingsysteem bevat veel functionaliteit en is echt multitasking, wat het gelijktijdige gebruik van wel 20 applicaties mogelijk maakt. HP zal het gaan toepassen op allerlei apparaten van smartphones en tablets tot pc's, printers en apparaten met grote schermen. Dit zegt HP-manager Todd Bradley in een interview. Hij verwacht ook niet dat tablets de pc's zullen kannibaliseren. Tablets zullen worden gebruikt voor het bekijken van content en pc's zullen worden gebruikt voor het maken van de content.

Via: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord