abonneren

HP neemt koppositie pc-verkopen over van Dell

Dell is niet meer de grootste: HP heeft in het derde kwartaal van dit jaar wereldwijd meer pc's verkocht dan hun grote concurrent. Het is voor het eerst sinds 2003 dat Dell niet meer op de nummer-één-plek staat. HP zag in het derde kwartaal een stijging van 15%, Dell een respectabele stijging van 4%.Volgens analisten is de omslag te wijden aan de huidige CEO van HP, Mark Hurd. Hurd volgde in 2005 Carly Fiorina op en heeft flink aan HP gesleuteld, onder meer door het ontslag van 'overbodig' personeel, flink in de kosten te snijden en de winstmarges te vergroten.

Aandeelhouders van Dell zijn niet blij met dit nieuws. Het aandeel Dell verloor na de aankondiging van HP meer dan 6% van zijn waarde op de beurs. Ondanks de verkoopstijging van 4% had Dell op zo'n 7% meer gerekend. Analisten bestempelen dit als slecht nieuws voor Dell: als het bedrijf in economisch gunstige tijden de gestelde targets al niet weet te halen, hoe gaat het dan wanneer het slechter gesteld is met de economie?

Bron: DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord