abonneren

HP mini's en notebooks met touchscherm

Dat HP vol gaat voor computers met aanraakschermen hebben we al eerder gezien bij de TouchSmart pc en tablet pc's. Nu breidt HP zijn aanbod uit met nieuwe TouchSmart notebooks en een netbook met touchscherm.
Alle nieuwe netbooks zij voorzien van de nieuwe Intel Atom processor.

De HP TouchSmart tm2 is een krachtige, van een aanraakscherm voorzien notebook, in de "convertible tablet" uitvoering. Het is HP's eerste convertible notebook voor consumenten met multitouchtechnologie. Het scherm kan in notebookstand, of voor tablet-gebruik worden omgeklapt en met de vingers of een digitale tabletpen worden bediend.
Het aanraakscherm is van de capacitieve soort en daarmee gevoelig en precies, met één of twee vingers te bedienen. Tekenen, schrijven, bladeren, het kan allemaal. Het apparaat heeft een aluminium uiterlijk. Het is voorzien van een een Core 2 Duo processor en heeft optioneel ATI Radeon graphics. HP claimt zelfs 9 uur werktijd op een acculading. De HP TouchSmart tm2 wordt met een aantal speciale creatieve touchscherm softwarepakketten geleverd.

De HP Mini 5102 is HP's eerste netbook met een touchscherm met multitouchbediening. De 5102 is net als de nieuwe Mini 210 en Mini 2102 in verschillende kleuren leverbaar en bevat Intels nieuwste Atom N450 processor. De Mini's komen in verschillende varianten. In de VS zal de Mini 5102 vanaf $399 en de Mini 210 vanaf $299 te koop zijn. De TouchSmart tm2 begint bij $949.
Over verkrijgbaarheid bij ons is nog niets bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: