abonneren

HP MediaSmart home server eindelijk in Nederland

HP introduceert zijn MediaSmart Server EX490 een server voor thuisgebruik. Handig voor het volautomatisch backuppen en het delen van bestanden en media over het thuisnetwerk.In andere delen van de wereld is hij er al een paar jaar, maar nu zijn we ook aan de beurt. "De explosie van digitale content heeft er toe geleid dat ook in Nederland de consumentenvraag naar de home server is gestegen," aldus Els Ossewaarde, Country Category en Marketing Manager, Personal Systems Group, HP Nederland.
"Voor dit soort toepassingen zijn niet alleen kracht en capaciteit van belang, het gebruikersgemak speelt ook een grote rol. De HP MediaSmart Server EX490 levert al deze zaken en daarom hebben we besloten de home server ook in Nederland te introduceren."

De HP MediaSmart Server is gebaseerd op het Microsoft Windows® Home Server platform. Het heeft een nieuwe userinterface met een Internet gebaseerde homepage, waarmee op eenvoudige wijze toegang tot de server verkregen wordt. Daarnaast beschikt de MediaSmart Server over een nieuwe video converter met aangepaste instellingen en profielen, die verzamelingen van video, inclusief onbeveiligde DVD's automatisch omzet.

HP MediaSmart Server EX490 beschikt over een zogenaamde media collector, een tool dat gebruikers in staat stelt media te verzamelen op basis van de computer, soort media of de plaats van de bestanden. De server verzamelt en organiseert mediabestanden van Macs en PC's automatisch en streamt ze over het thuisnetwerk en Internet.

De server is volgens HP ook geschikt voor Mac gebruikers. Zo is er een herstelservice die Mac's kan herstellen door gebruik te maken van de Time Machine. Ook is er met speciale apps toegang tot de opgeslagen media voor iPhone en iPod touch gebruikers.

De HP MediaSmart EX490 heeft een Intel Celeron processor op 2,2 GHz, 2 GB geheugen en 1 Terrabyte schijfruimte en zit in een fraai klein kastje. Voor €499 is hij vanaf november te koop.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: