abonneren

HP maakt WebOS opensource

De verrassingen zijn de wereld nog niet uit. Zo blijkt dat HP heeft besloten om WebOS aan de opensource-gemeenschap te doneren. Ook zal HP zelf blijven ontwikkelen aan het besturingsysteem. Er zou zelfs nog wel eens een vervolg op de TouchPad WebOS tablet kunnen verschijnen.

HP maakt de broncode van het besturingssysteem, dat HP enkele jaren geleden van Palm overnam, onder opensource licentievoorwaarden beschikbaar voor onwikkelaars. HP CEO Meg Whitman sluit zelfs niet uit dat HP in 2013 alsnog een nieuwe WebOS-tablet zal uitbrengen. Dit zal wel op zijn vroegst na de promotieperiode van de Windows 8-tablets zijn. In 2012 zal HP alle aandacht op tabletgebied aan Windows 8 besteden.

HP verkoopt momenteel de laatste gerefurbishde TouchPad-tablets uit via eBay. Dankzij de snelle uitverkoop van de webOS tablets zijn er in totaal een paar honderduizend van in omloop. Wellicht interessant genoeg voor de opensource-ontwikkelaars om daar software voor te ontwikkelen. Op deze manier hoopt HP waarschijnlijk dat anderen de kar gaan trekken. Als het noodlijdende besturingsysteem dan alsnog een succes wordt, kunnen ze daar weer op meeliften.

Zoals HP ook al eerder bekendmaakte,gebruikt HP het besturingsysteem ook in apparaten zoals printers.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: