abonneren

HP komt met ProBook-laptoplijn

HP, de grootste pc-fabrikant ter wereld, lanceert deze week een nieuwe lijn goedkope laptops voor zakelijke gebruikers. De laptop is bedoeld voor mensen werkzaam in het midden- en kleinbedrijf.De ProBook-lijn is een aanvulling op HP's duurdere EliteBook-lijn, die het bedrijf vorig jaar lanceerde. De ProBook-lijn vervangt de HP Compaq-lijn. HP blijft de merknaam Compaq gebruiken, maar voor een nieuwe lijn pc's.

HP biedt ProBook-gebruikers de keuze tussen Microsofts Windows-besturingsysteem of de Linux-distro Novells SuSE Linux Enterprise Desktop 11. Dit is de eerste keer dat HP het Linux-besturingssysteem voorinstalleert op zijn zakelijke laptops. HP heeft wel een aantal netbooks waar Linux op voorgeïnstalleerd staat.

De ProBook heeft een 14-inch, 15,6-inch of een 17,3-inch beeldscherm. De prijs ligt rond de €600. Het is ook voor het eerste dat HP gebruikers laat kiezen welke kleur de laptop heeft. Sommige modellen in de ProBook-lijn maken gebruik van Qualcomms Gobi-technologie, waardoor met een enkele module toegang verkregen kan worden tot meerdere mobiele breedbandnetwerken. ProBook-laptops hebben tevens 3D DriveGuard, dat de harde schijf beschermt tegen vallen en botsingen, en een waterbestendig toetsenbord.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie