abonneren

HP komt met muziekservice in Europa

Samen met Omnifone gaat HP een online muziekdienst introduceren in Europa. HP zal het daarvoor benodigde programma MusicStation Desktop op een groot aantal van zijn consumenten pc's installeren. Deze dienst zal moeten concurreren met Apple's iTunes.In tegenstelling tot iTunes waar per nummer betaald moet worden zal deze dienst van HP gebruik maken van een vast maandelijks bedrag.
Voor 10 euro per maand kan vrij over de gedownloade muziek worden beschikt. De Musicstation Desktop software synchroniseert de op de pc gedownloade muziek en  playlists over mobiele telefoon en mediaplayer. Bovendien kunnen per maand 10 tracks vrij van DRM (digital rights management) worden gedownload en eindeloos worden bewaard en gebruikt.

De Musicstation Desktop software zal beschikbaar komen op een aantal Compaq Presario laptops zowel als een aantal HP Pavilion en Envy laptops. Ook desktop PC's in de Pavilion- en Presario-reeks zullen van deze software worden voorzien. De muziekservice is de eerste maand gratis. De software komt uit in de meeste West-Europese landen waaronder Nederland in de eigen taal.

Online distributeur Omnifone distribueert 6,5 miljoen muziektracks van de grote internationale muziekuitgevers naast een aantal onafhankelijke labels. HP hoop met deze dienst het legale gebruik van digitale muziek te stimuleren. In de VS heeft HP een soortgelijke dienst samen met RealNetworks Rapsody.

Via: PcWorld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie