abonneren

HP kiest voor dubbele druppels

Printerfabrikant HP heeft een nieuwe printtechniek ontwikkeld voor zijn nieuwe printerlijn: Dual Drop. In plaats van een ‘x-aantal’ 5 pl (picoliter) pijpjes op een enkele printkop, bestaat de printkop uit 5 pl en 1,3 pl pijpjes.
Het voordeel van de Dual Drop-technologie is dat het witgebied tussen de puntjes beter wordt opgevuld met inkt, waardoor een scherpere afdruk ontstaat.

HP is zo overtuigd van de Dual Drop technologie dat het de komende serie fotoprinters voor consumenten ervan gaat voorzien De printers zijn te herkennen aan onder meer het nummer op de cardridges: 300 voor de versie mét geïntegreerde printkop en 364 voor de versie zonder printkop.

Overigens is HP niet de eerste fabrikant die met kleine druppeltjes werkt. Canon gebruikt al langere tijd druppeltjes van 1 pl. Epson gebruikt een techniek die variabele druppelgrootte toelaat met een minimum van 1,5 pl.

De keuze van HP klinkt als bijzonder goed nieuws - en dat is het ook voor de doorsnee gebruiker - maar de keerzijde van de medaille is dat de 6- en 9-kleurs printers uit het modellengamma gaan verdwijnen. De professionele printers met  6-en 9 kleuren blijven wel bestaan.
De lanceringsdatum van de eerste Dual Drop printer is nog niet bekend, maar we verwachten hem elk moment.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie