abonneren

HP houdt de pc-divisie

HP maakt bekend dat het zijn pc-divisie zal houden. Hiermee wordt de eerder door voormalige CEO Apotheker genomen beslissing om de pc-divisie af te willen stoten teruggedraaid.

HP heeft een objectieve evaluatie gehouden van de strategische, financiële en operationele gevolgen van het mogelijke verzelfstandigen van de Personal Systems Group (PSG). Het resultaat van deze evaluatie is dat het volgens HP voor de klanten, partners, aandeelhouders en werknemers de juiste beslissing is om de PSG binnen het bedrijf te houden. ‘Samen zijn we sterker’ aldus Meg Whitman de nieuwe CEO van HP.

HP heeft het voornemen om de klanten en partners te laten profiteren van de voordelen van product-innovatie en schaalgrootte waar de marktleider in de pc-markt toe in staat is.

De Guardian is in zijn commentaar ervan overtuigd dat de WebOS-divisie, de afdeling die in 2010 voor 1,2 miljard dollar is gekocht van Palm zal worden gestopt. Dit betekent dat er ca. 500 banen zullen verdwijnen. We zullen hier vast nog wel meer over horen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: