abonneren

HP heeft interesse in Google's Android

Hewlett-Packard bestudeert de mogelijkheid om Google's Android-platform als standaard besturingssysteem te gebruiken op zijn computers. De grootste fabrikant ter wereld wil nog niet bevestigen dat het voor Android heeft gekozen.Het gratis, open-source Android-platform is door Google ontwikkeld om gebruikt te worden op smartphones en andere draagbare apparaten. Veel analisten denken dat Android ook goed dienst kan doen als besturingssysteem op bijvoorbeeld netbooks. Indien pc-fabrikanten voor Android kiezen dan concurreert Google direct met Microsofts Windows-besturingssysteem.
Analisten denken dat het een kwestie van tijd is voordat de eerste laptops met Android te koop zijn.

Ook HP heeft interesse in Google's gratis besturingssysteem. Een woordvoerder wil nog niet bevestigen dat HP pc's zal uitbrengen die draaien op Android, maar alleen dat HP de mogelijkheid onderzoekt. Volgens de Wall Street Journal is HP begonnen met het testen van Android op een aantal van zijn netbooks. Op dit moment verkoopt HP netbooks waarop Windows XP of Linux draait.

Microsofts Windows Vista is te zwaar om te draaien op de lichte netbooks. Om de markt niet te verliezen aan Linux staat Microsoft pc-bouwers toe om Windows XP op hun netbooks te installeren. Op dit moment is Windows XP het dominante besturingssysteem in de netbookmarkt. Microsoft wil op korte termijn van Windows XP af en daarom komt de softwaregigant in januari met een speciale versie van Windows 7 die is geoptimaliseerd voor netbooks.

Analisten verwachten dat er dit jaar tussen de 20 miljoen en 30 miljoen netbooks zullen worden verkocht.


Bron: WSJ

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie