abonneren

HP gaat voor WebOS van Palm

HP gaat zich voor toekomstige mobiele producten volledig richten op het gebruik van WebOS als besturingssysteem. Dit gaat ten koste van de besturingssystemen van Google en Microsoft. HP kreeg de beschikking over WebOS met de overname van Palm. Om deze investering te gelde te maken moeten besturingssystemen als Android en Windows Phone 7 het veld ruimen.
Volgens een interview van de Financial Times met de van Palm afkomstige HP-manager Jon Rubinstein, komen de producten die al in ontwikkeling waren voor de overname van Palm nog wel uit. Zo komt de tablet met Windows 7 eerder uit dan de tablet met WebOS, die begin volgend jaar verschijnt. Een smartphone met Android is afgeblazen, tot verdriet van Google. Eerder dit jaar heeft HP nog een mini-notebookje met Android uitgebracht onder de naam Compaq Airlife 100. Ook Microsoft verliest aan HP een trouwe partner voor het ontwikkelen van Windows Phone 7 voor smartphones. Tot nu toe gebruikte HP Windows Mobile als besturingssysteem voor zijn smartphones.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord