abonneren

HP en Microsoft samen in bundels voor clouddiensten

Microsoft en HP hebben gisteravond een driejarige samenwerkingsovereenkomst aangekondigd met als doel zakelijke gebruikers een pasklare oplossing met Microsoft software op HP Hardware voor clouddiensten te kunnen bieden.
De overeenkomst behelst een investering van 250 miljoen dollar.

De managers van beide bedrijven duiden de niet exclusieve driejarige overeenkomst aan als de meest ingrijpende tot nu toe. De bedrijven zullen samenwerken aan onderzoek en ontwikkeling, engineering en verkoop. De bedoeling is een complex product simpel te maken voor hun klanten. Zo willen zij de producten zo veel mogelijk plug-and-play maken als mogelijk is.

Het gaat bij deze overeenkomst om cloudcomputing. Zo moet het mogelijk worden om eigen clouddiensten op te zetten. Het gaat daarbij om Microsoft software zoals op Windows Azure draaiende Exchange Server, SQL-server, System Center, Hyper-V server, plus HP's Insight Server en Business Technology optimalisatie software.

HP biedt deze softwarebundels compleet met passende hardware aan. Bovendien zal Microsoft HP hardware blijven gebruiken om de publieke Azure clouddiensten te verzorgen. Klanten hebben de vrijheid te kiezen tussen gedeelde publieke diensten gehost bij Microsoft of private bundels van soft-en hardware voor het opzetten van eigen clouddiensten.

Het spreekt voor zich dat met name de complete bundels vooral gericht zijn op de grotere zakelijke klanten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: