abonneren

HP en Hurd leggen ruzie bij over baan bij Oracle

HP en Oracle leggen hun juridische geschil bij, over het feit dat ex-HP-topman Hurd een baan heeft aangenomen bij Oracle.
Ook bevestigen beide bedrijven dat ze blijven samenwerken om hun meer dan 140.000 gedeelde klanten van de beste producten en oplossingen te voorzien.

Al direct na het plotselinge ontslag van Hurd bij HP maakte Oracle-CEO Larry Ellison er geen geheim van dat de twee goed bevriend zijn. Oracle heeft kort na het onfortuinlijke vertrek van Hurd, wegens het indienen van ontoelaatbare declaraties, Hurd aangenomen als co-president. Dit was tegen het zere been van HP, dat vervolgens een claim neerlegde bij Hurd. Beide bedrijven hebben het conflict inmiddels bijgelegd met de verzekering dat Hurd aan de verplichting zal voldoen om HP's vertrouwelijke bedrijfsgegevens te beschermen terwijl hij voor Oracle werkt. Inhoudelijke details over het compromis zijn niet bekend gemaakt.

HP en Oracle werken al 20 jaar samen aan databasetoepassingen voor een groot aantal klanten, Oracle als softwareleverancier en HP voor de hardware. Beide bedrijven verzekeren hun klanten dat deze samenwerking geen gevaar loopt en verder zal worden uitgebreid.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: