abonneren

HP en Dell steunen Microsoft strijd tegen verbod Word

HP en Dell hebben bekend gemaakt Microsoft te steunen bij het beroep tegen de gerechtelijke uitspraak, die Microsoft verbiedt Word te verkopen. Dit verbod is een gevolg van het schenden van een patent op een bepaalde vorm van gebruik van XML.Een uitspraak van een Texaanse rechtbank van 11 augustus verbiedt Microsoft het verkopen van de populaire tekstverwerker Word en veroordeeld Microsoft tot het betalen van een schadevergoeding van 240 miljoen dollar aan de patenthouder, een klein Canadees bedrijf i4i Inc.

Dell stelt dat het verbod van Microsoft Word veel verder strekkende gevolgen heeft die Microsoft overstijgen. "Microsoft Word is onvermijdelijk als tekstverwerkingssoftware en wordt meegeleverd op computers die door Dell worden verkocht. Als Microsoft gedwongen wordt een andere versie van Word uit te brengen, zal Dell zijn software distributies moeten aanpassen. Zo'n wijziging is een tijdvretende en arbeidsintensieve gebeurtenis door dat alles opnieuw getest moet worden.

Microsoft heef vorige week zijn argumenten voor het hoger beroep ingediend. Op 23 september zal de rechtbank een hoorzitting houden waarin Microsoft zijn bezwaren kan verdedigen.

Bron: The Microsofts Blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: