abonneren

HP Compaq AirLife 100 Android netbook

HP heeft op het Mobile World Congres officieel het Compaq AirLife 100 mini-notebookje aangekondigd. De Airlife 100 is HP's eerste smartbook dat gebaseerd is op Qualcomms Snapdragon en draait op het Android besturingsysteem.Op de CES in januari werd het al getoond als prototype. Nu wordt het smartbookje echt uitgebracht. De AirLife 100 isbedoeld voor gebruik op het web.
Het combineert het beste van een smartphone met het uiterlijk van een netbook. Het apparaat is instant-aan, werkt maar liefst 12 uur op een acculading en kan 10 dagen standby staan. Het heeft een aanraakscherminterface en een op tabbladen gebaseerde touchbrowser, met functies voor het zoomen van de pagina. Ook is er voor aanraakschermen geoptimaliseerde media-software. Net als andere Android-apparaten heeft de AirLife 100 gps en internettoegang via 3G en wifi.

Uiterlijk is het net een netbook met een 10,1-inch scherm en een volwaardig toetsenbord. Voor de opslag wordt een 16 GB sdd gebruikt. De AirLife 100 zal in het voorjaar in Europa verschijnen en waarschijnlijk via mobiele providers in een bundel worden verkocht. Of en wanneer dat in Nederland zal gebeuren is net als de prijs nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie