abonneren

HP beslist eerder over pc-divisie

HP wil snel beslissen over de toekomst van de pc-divisie van het bedrijf. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten waarin gezegd werd dat HP er wel anderhalf jaar voor zou uittrekken om te besluiten wat te doen met de ‘Personal Systems Group’.

De nieuwe CEO van HP, Meg Whitman draait met deze beslissing die van haar voorganger Apotheker terug. De beslissing om de PC-divisie al dan niet af te stoten of te verzelfstandigen moet nu uiterlijk in november worden genomen.

In augustus maakte HP bekend van de pc-divisie af te willen en het bedrijf tot een softwarebedrijf om willen te toveren. De verkoop van de pc-divisie moest de aankoop van het software-bedrijf Autonomy financieren. Ondertussen is de aankoop van Autonomy definitief.

De nieuwe leider van HP is ervan overtuigd, dat de tijd een belangrijke factor is. Onzekerheid is niet in het belang van het bedrijf. Aandeelhouders protesteren en de concurrentie maakt gebruik van de onzekerheid die er bij klanten leeft over de toekomst van de pc’s van HP.

CEO Meg Whitman heeft gezegd open te staan voor alle opties aangaande de pc-afdeling. Er is dus nog een kans dat de pc’s gewoon bij HP blijven. Als HP wel besluit tot het afsplitsen van de HP-divisie gaat het nadat het besluit definitief is geworden evengoed nog wel een flinke tijd duren voordat het besluit volledig is uitgevoerd.

Via: Techradar

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord