abonneren

HP accu met lange levensduur

HP introduceert in Nederland de HP Long Life Battery voor zakelijke notebooks. De Longlife Battery kan wel tot 1000 keer worden opgeladen voordat de capaciteit afneemt. Bij normale batterijen is dat gemiddeld 300 keer. Dit betekent dat de accu gedurende drie jaar iedere dag kan worden opgeladen. HP durft dan ook drie jaar garantie te geven op de accu. Wanneer een klant binnen drie jaar merkt dat de batterij minder dan 80% van zijn oorspronkelijke prestaties levert, dan krijgt hij een vervangende unit.

Een ander voordeel snel laden. Zo kan de batterij tot 90 procent worden opgeladen in 90 minuten, wat handig is voor mensen die onderweg zijn en zich slechts een beperkte tijd in de buurt van een elektriciteitsnet bevinden. De Long Life Battery zorgt zo ook voor grote voordelen op het gebied van milieu aangezien er minder batterijen vervangen hoeven te worden. Daar komt nog bij dat voor de lithium-ionaccu gemaakt door Boston Power geen zware metalen gebruikt worden.

HP gebruikers met compatibele notebook PC's kunnen Long Life Battery batterijen aanschaffen om hun bestaande batterijen te vervangen of deze batterijen gebruiken als reserve accu tijdens lange reizen of vluchten. Aanpassingen in de notebook PC zijn niet nodig. De Long Life Battery zal vanaf september als optie te koop zijn voor ca. €166.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: