abonneren

Hotels hebben baat bij internet

Uit een wereldwijd onderzoek blijkt dat reizigers als eerste op het internet zoeken naar slaapplaatsen.Ongeveer 70 procent van alle ondervraagde reizigerszegt dat ze door de economische malaise een goedkoper hotel boeken. Bijna eenderde van alle respondenten gebruikt als eerste het internet om een hotel te vinden. Op de tweede plaats staan vrienden en collega's. Vooral Aziaten vragen aan vrienden en collega's wat een goed hotel is om te verblijven. Rond de 17 procent, bijna allemaal Japanners, gebruikt alleen maar hotelrecensiesites bij het kiezen van een hotel.

Volgens Sheri Lambert van Synovate blijkt uit het onderzoek hoe belangrijk het internet is voor hotels. Sommige grote hotelketens huren mensen in om de belangrijkste recensiesites in de gaten te houden. Maar volgens Sheri kunnen kleinere hotels ook niet om het internet heen.

Bijna de helft van alle respondenten gebruikt het internet om hotels te vergelijken. Maar tien procent kiest het eerste goede hotel waar ze op stuiten. Ongeveer 47 procent kijkt voordat ze een hotelkamer boeken of het hotel draadloos internet aan zijn gasten aanbiedt. Voor sommige reizigers, ongeveer 10 procent, is het belangrijk dat een hotel "groen" is.

Het onderzoek werd gehouden door Reuters Synovate onder 6.300 mensen in tien landen, te weten: Brazilië, Canada, Frankrijk, Hong Kong, Indonesië, Japan, Maleisië, Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten. Het onderzoek wilde weten hoe reizigers hun hotel kiezen en welke extra functionaliteiten voor hen belangrijk zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie