abonneren

Horeca raakt geïnteresseerd in Twitter

Steeds meer restaurants gebruiken Twitter om klanten binnen te halen. Door de economische recessie loopt het restaurantbezoek hard terug en restaurants zoeken wanhopig naar nieuwe middelen om nieuwe en bestaande klanten te bereiken. De microblogdienst Twitter is een ideale manier voor een restaurant om contact te houden met klanten. Sommige restaurants zijn zo geliefd dat hun Twitter-pagina's worden gevolgd door fans. Volgens Aaron Allen, de baas van consultingbureau Quantified Marketing Group, is er op dit momentgeen sneller communicatiemedium dan Twitter.
Restaurants zijn volgens Aaron gek wanneer ze de microblogdienst negeren.

Via een Twitter-pagina krijgt een restaurant direct feedback waardoor het weet wat er onder zijn klanten leeft. Klanten kunnen niet alleen een recensie achterlaten maar ook suggesties geven voor nieuwe recepten of aanpassingen op de menukaart. Op zijn beurt kan een restaurant snel zijn klanten laten weten wanneer er speciale evenementen of acties zijn, en mogelijk Twitter-volgers een gratis welkomstdrankje aanbieden.

Volgens analisten moeten restaurants niet denken dat door Twitter klanten automatisch binnenstromen. Een restaurant moet zijn Twitter-pagina goed onderhouden, wil het zijn vruchten afwerpen. Koffieketen Starbucks heeft 140.000 mensen die zijn Twitter-pagina volgen. MacDonalds en Burger King hebben nog geen Twitter-account. Burger King onderhoudt wel contact met de beheerder van een Twitter-pagina die over de fastfoodketen blogt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord