abonneren

Hoogste kwartaalomzet en -winst in geschiedenis Apple

Apple heeft de resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2008, dat werd afgesloten op 29 december 2007. De nettokwartaalwinst bedroeg USD 1,58 miljard, ofwel USD 1,76 per aandeel, bij een omzet van USD 9,6 miljard. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van USD 7,1 miljard, en een nettokwartaalwinst van USD 1 miljard, ofwel USD 1,14 per aandeel. De brutomarge bedroeg het afgelopen kwartaal 34,7 procent, vergeleken met 31,2 procent in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.
De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 45 procent van de totale omzet.

Apple heeft 2.319.000 Macintosh computers verkocht, wat een verkoopstijging van 44 procent en een omzetstijging van 47 procent betekent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Daarnaast heeft Apple het afgelopen kwartaal 22.121.000 iPods verkocht - dit is een verkoopstijging van vijf procent en een omzetstijging van 17 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. En bovendien zijn dit kwartaal 2.315.000 iPhones verkocht.

"We zijn erg blij dat we de beste kwartaalresultaten met de hoogste omzet en winst in onze geschiedenis bekend kunnen maken", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "We hebben voor 2008 een aantal sterke nieuwe producten in petto, te beginnen met MacBook Air, Mac Pro en iTunes-huurfilms, die in de eerste twee weken van het nieuwe jaar zijn geïntroduceerd."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie