abonneren

Hoog tijd om IE6 en IE7 te vervangen

Wie nog werkt met IE6 of IE7, doet er verstandig aan om langzamerhand eens over te gaan stappen op IE8, of wellicht nog beter een alternatief als Firefox, Opera of Chrome. Volgens Symantec zijn er namelijk weer een aantal gaten opgedoken in IE6 en IE7 waarmee kwaadwillenden de mogelijkheid geven om allerlei rottigheid met de computer uit te halen.Het gaat om een kwetsbaarheid in Microsoft's HTML Viewer (mshtml.dll), waardoor hackers de browser zouden kunnen laten crashen op die manier malware zouden kunnen droppen.
Daarvoor zou dan wel eerst een bezoek gebracht moeten worden aan een gecorrumpeerde website, maar daar is tegenwoordig niet zo heel veel voor nodig.

De eerste - nog tamelijk onschuldige - aanvallen die van deze gaten gebruikmaken, zijn al opgedoken. Het is slechts een kwestie van tijd voordat er meer kwaadaardige aanvallen op de gaten zullen worden losgelaten.

Een patch voor de gaten is er (nog) niet. Wie IE6 of IE7 gebruikt, wordt aangeraden in ieder geval JavaScript uit te schakelen. Updaten naar een browser van recentere datum is natuurlijk nog slimmer...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie