abonneren

Honderd miljoenste iPod verkocht

Apple heeft gisteren bekendgemaakt dat er 100 miljoen iPods verkocht zijn. Daarmee is het de snelst verkopende muziekspeler in de geschiedenis.De eerste iPod ging vijfenhalf jaar geleden, in november 2001, over de toonbank. Sindsdien heeft Apple meer dan tien nieuwe iPod-modellen op de markt gebracht.
Inmiddels bestaan er ruim 4000 accessoires die speciaal voor de iPod gemaakt zijn en heeft ruim 70% van alle auto's die in 2007 in Amerika van de band afkomen, ingebouwde iPod-connectiviteit.

Dat de iPod grote invloed heeft gehad op de wijze waarop mensen muziek beleven, staat buiten kijf. Maar om dat te benadrukken heeft Apple ook nog een aantal beroemdheden gevraagd er wat over te zeggen. Soulzangeres Mary J. Blige bijvoorbeeld verzucht in het persbericht: "Ik kan me nauwelijks herinneren wat ik deed vóór de iPod." Iets minder dweperig en meer concreet in de bijdrage van John Mayer. "Zonder de iPod zou het digitale muziektijdperk vooral bestaan uit bestanden en mappen, in plaats van uit songs en albums."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord