abonneren

Homebrew voor Nintendo Wii mogelijk dankzij exploit

Hackers zijn er in geslaagd de populaire gameconsole van Nintendo, de Wii, te kraken. Hiervoor wordt een methode gebruikt die we al eerder zagen bij de PlayStation Portable: door middel van een gehackte savegame wordt een buffer overflow in een spel veroorzaakt, waarna het systeem open ligt.Het draaien van gekopieerde spellen is al langere tijd mogelijk door het installeren van een zogeheten modchip, een stukje hardware die aan de dvd-drive moet worden vastgesoldeerd.
Met de nieuw gevonden exploit moet het straks mogelijk zijn om een puur softwarematige oplossing te creëren, zodat er niet meer gesoldeerd hoeft te worden. Ook opent het de weg naar homebrew, zelfgemaakte applicaties en spellen, iets dat met een modchip vooralsnog niet mogelijk is.

De exploit is gevonden in het populaire Wii-spel "Legend Of Zelda: The Twilight Princess"; een gemodificeerde savegame laat het spel crashen door middel van een buffer overflow, waarna eigen code kan worden uitgevoerd. Vooralsnog is het proces niet gemakkelijk: de savegames worden namelijk met drie 'sleutels' ondertekend, waarvan er één afhankelijk is van de console zelf. Het decoderen van de consolesleutel (private key) is nog een tijdrovend proces.

Of en wanneer we de eerste concrete resultaten zien naar aanleiding van de exploit is nog afwachten, maar de eerste stappen zijn in ieder geval gezet.

WiiLi Wikipedia

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: