Hololens gaat 3,000 dollar kosten

Microsoft heeft een nieuwe demo van de Hololens getoond. Het bedrijf gaf weinig nieuwe informatie over de bril, maar liet een demo van een shooter zien waarin 'mixed reality gaming', waarbij een game in de echte wereld wordt geprojecteerd.
De nieuwe Hololens-demo werd getoond tijdens een conferentie waar Microsoft ook andere hardware toonde.

Echt en nep leven

Tijdens de demo werd getoond hoe een gamer in het 'echte leven' belaagd werd door monsters die uit muren kruipen. Met een augmented pistool kun je op de monsters schieten. Interessant is vooral dat de monsters daarbij kijken waar je muren zich bevinden, en daarop inspelen. Volgens Microsoft is iedere ervaring met de Hololens daarmee anders.

Tech-demo

Het gaat om een game-demo met de codenaam 'Project Xray', maar uiteindelijk is de Hololens niet echt bedoeld voor consumenten. De AR/VR-bril wordt meer geschikt voor het bedrijfsleven, waardoor de demo vooral bedoeld is om de technische mogelijkheden te tonen.

Prijs

Dat is overigens wel af te zien aan de prijs, want de Hololens gaat niet minder dan 3,000 dollar kosten. Dat is voor de ontwikkelaars-editie, die in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar komt. Er komt dan ook een SDK beschikbaar.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: hololens