abonneren

Holografische opslag verder uitgesteld

InPhase, een van de belangrijkste bedrijven die zich bezighouden met holografische opslag, heeft de introductiedatum van hun eerste holografische drive uitgesteld. De drive zal nu pas rond het einde van 2009 beschikbaar komen.InPhase is druk bezig met de ontwikkeling van Tapestry, een holografische drive die gebruik maakt van schijfjes ter grootte van een cd. Tapestry maakt gebruik van een holografische opslagtechniek, waardoor er veel meer gegevens op een dergelijk schijfje passen als bij de huidige cd-, dvd- en blu-ray-techniek.
De Tapestry-drive ($18.000) was aanvankelijk gepland voor het december 2008, maar enige maanden geleden gaf InPhase al aan door problemen deze deadline niet te kunnen halen.

De eerste Tapestry-schijfjes krijgen een opslagcapaciteit van 400 GB. Ongeveer 18 tot 24 maanden later moet deze capaciteit verdubbeld worden tot 800 GB, en nog eens 18 tot 24 maanden later volgt een derde verdubbeling naar 1.6 TB.

InPhase heeft inmiddels concurrentie gekregen van GE, een Amerikaanse bedrijf dat holografische opslag combineert met meerdere lagen. Dit bedrijf wil aanvankelijk met een drive komen die 300 GB op 21 lagen opslaat, maar uiteindelijk een terabyte kwijtkan op 50 tot 100 lagen. In tegenstelling tot InPhase, dat duidelijk op de professionele archiveringsmarkt mikt, denkt GE zijn drives te kunnen verkopen aan consumenten en zakelijke gebruikers.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie