abonneren

Hogere temperatuur zorgt voor betere 3D-beelden

Heeft u een 3D-tv met 3D-brilletjes en heeft u last van zogenaamde ‘crosstalk’ (het fenomeen dat het beeld voor het linkeroog ook zichtbaar is voor het rechteroog en visa versa) dan kan het helpen om u bril eerst even op de verwarming te leggen.De testers van Hardware.Info hebben namelijk vaak 3D-tv getest en naar blijkt heeft warmte een positief effect op het verminderen van crosst
alk. Niet alleen de warmte van het scherm is belangrijk maar ook die van de bril. De tv komt vanzelf na een kwartier op een goede temperatuur en als het warm is,  kan de tv sneller schakelen wat crosstalk tegengaat. Minstens zoveel invloed op crosstalk heeft de bril. Wanneer de bril zijn werk moet doen bij lage temperaturen van minder dan tien graden, blijkt dat zelfs bij tv's waarvan het scherm zeer snel kan schakelen, veel crosstalk optreedt.

Bij een omgevingstemperatuur van 18 graden is duidelijk meer crosstalk zichtbaar dan wanneer de bril op de kachel wordt gelegd en 24 graden wordt.

Zorg er dus voor dat u uw 3D-tv in een goed verwarmde kamer gebruikt en laat de tv minimaal een kwartier warmdraaien, voordat u 3D gaat kijken. Daarnaast is het verstandig de brilletjes even in de buurt van een radiator te leggen om ze voor te verwarmen.

Via Hardware.info

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie