abonneren

Hoge boete voor Tripadvisor vanwege valse reviews

De reviewsite Tripadvisor heeft een boete van 500.000 euro gekregen vanwege het publiceren van misleidende reviews.

Een onderzoek van zeven maanden door een Italiaanse waakhond heeft uitgewezen dat Tripadvisor reviews over hotels niet goed heeft gecontroleerd op authenticiteit. Hierdoor werden ook slechte en valse reviews die betrekking hadden op hotelketens in Italië, als authentiek bestempeld.

Volgens de Italiaanse waakhond is het niet na te gaan of reviews echt zijn en worden zowel echte reviews als valse als authentiek door Tripadvisor aangeduid. Tripadvisor maakt geen onderscheid tussen betrouwbare en ontbetrouwbare reviews. Er zou ook te weinig worden gedaan om te controleren of reviews juist zijn.

De Italiaanse Federalberghi hotelketen is blij met de uitspraak, en zegt tal van voorbeelden te hebben waaruit blijkt dat bepaalde reviews er alleen op uit zijn om sommige hotels in een kwaad daglicht te stellen.

Tripadvisor zegt dat het er alles aan doet om reviews te controleren op authenticiteit. Het bedrijf gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de Italiaanse waakhond.

Bron: BBC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Review, Boete, tripadvisor

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord