abonneren

Hoeveelheid banker trojans stijgt met 463%

Het aantal 'banker trojans', malware die speciaal ontwikkeld is om bankgegevens te stelen, neemt explosief toe. Zo werden er in 2007 maar liefst 88165 soorten ontdekt - een toename van 463% ten opzichte van 2006.Dat meldt Panda Security, dat daar cijfers van heeft verzameld. De opmars van dit soort nare malware begint eigelijk al in december 2006. Ontdekte Panda er in november van dat jaar nog maar 1102, een maand later was dat aantal zowat vertienvoudigd, tot 10135.

In januari van 2007 waren dat er zelfs 26046. Daarna - tussen februari en juli van vorig jaar - was het weer relatief rustig, maar hooguit een paar duizend soorten per maand. Maar vanaf augustus 2007 is er geen houden meer aan en proberen deze trojans met duizenden (en soms tienduizenden) om computers te beschermen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord