abonneren

Hoera! De iMac viert zijn tiende verjaardag! (+ video)

Het is deze week precies tien jaar geleden dat Steve Jobs de allereerste iMac, de G3, aan de wereld toonde. Reden om eens even terug te blikken.De iMac viel vooral op door het design, dat met kop-en-schouders uitstak boven alle pc’s die er destijds op de markt waren. “De achterkant van onze iMacs (waarbij de i naar internet verwees; later zou de i in alle productnamen van Apple terechtkomen ) ziet er nog beter uit dan de voorkant van andere computers,” pochte Apple destijds – terecht.
De felle kleuren die Apple gebruikte – bij het eerste model alleen nog ijsblauw, maar later kwamen daar ook de bekende fruitige kleuren als lime (limoen), strawberry (aardbei) en tangerine (mandarijn) bij - vormden al snel een inspiratiebron voor honderden andere producten – van puntenslijpers tot videogame-consoles.

Daarnaast was de iMac de eerste Macintosh-computer met een usb-aansluiting, en ook het out-of-the-box-principe viel op. Uitpakken, op je bureau zetten, kabeltjes aansluiten en je kon er meteen mee aan de gang. Illustratief was de reclamespot die Apple voor de iMac maakte. Daarin nam de zeven jaar oude Johann Thomas het op tegen Adam Taggart, een student aan de Stanford University. Thomas moest een iMac aan de praat krijgen, Taggart een HP Pavilion 8250. Thomas was in 8 minuten en 15 seconde klaar, maar aan het eind van de commercial was Taggart nog steeds bezig.

Er is in tien jaar iMac veel veranderd. één ding is echter hetzelfde gebleven. Voor de eerste iMac moest 1299 dollar worden betaald; het goedkoopste model dat je tegenwoordig kunt krijgen kost 1199 dollar.

Zie hoe Steve Jobs de allereerste iMac aankondigt:

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie