Hoe zit het nu precies met de betaalde OneDrive-opslag?

Microsoft krijgt veel kritiek over zich heen vanwege het schrappen van de onbeperkte opslag in OneDrive. Het bedrijf draait een deel van die beslissing dan ook terug, maar wij zien door alle betaalplannen en teruggedraaide opties door de bomen het bos niet meer. Wat bood Microsoft aan, wat veranderde er, en wat is nu de nieuwe regeling?

Lees hier hoe Microsoft de berperkingen voor OneDrive terugdraait.

 

Voor gratis gebruikers

Oorspronkelijke situatie:
Je had als gratis gebruiker 15 GB aan opslagruimte. Daarnaast had je nog eens 15 GB extra als je automatische foto-opslag aan had staan.

Nieuwe situatie:
De 15 GB opslagruimte wordt verlaagd tot 5 GB. Bovendien verlies je de extra 15 GB van de foto-upload-functie.

Microsofts oplossing:
Je kunt weer terug naar 15 GB als je naar Preview.OneDrive.com/Bonus gaat en je daar aanmeldt met je OneDrive-account. Je krijgt dan ook de 15 GB aan foto-opslag terug.

Je kunt van het nieuwe aanbod gebruik maken tot 31 januari 2016. Daarna kun je je niet meer inschrijven.

 

 

Voor betalende gebruikers

Oude situatie:
Als je niet genoeg had aan de 15 GB, kon je extra betalen voor meer opslagruimte. Dat kostte € 1,99 of € 3,99 per maand voor respectievelijk 100 GB en 200 GB.

Nieuwe situatie:
Deze pakketten verdwijnen per 1 januari 2016. Je kunt dan alleen nog een pakket kopen van 50 GB voor € 1,99 per maand. Als je meer opslagruimte wil, moet je een Office 365-abonnement nemen. Een abonnement op Office 365 Thuisgebruik kost € 7,00 per maand.

Microsofts oplossing
Die is er niet. De verlaging om 50 GB voor € 1,99 aan te bieden blijft gewoon bestaan, dus daar moet je helaas mee leren leven...

Je kunt hier lezen over de beste alternatieven voor OneDrive met wél onbeperkte opslag.

 

 

Voor Office 365-abonnees

Oude situatie:
Gebruikers van een Office 365-abonnement kregen altijd onbeperkt gratis opslag, ongeacht of je nu een Persoonlijk- of Thuisgebruik- of Zakelijk-abonnement had.

Nieuwe situatie:
Die onbeperkte opslag wordt teruggeschroefd naar 1 terabyte. De bestanden op OneDrive blijven beschikbaar tot 31 december 2016.

Microsofts oplossing:
Microsoft biedt zijn excuses aan aan gebruikers die balen van de beslissing, maar daar blijft het wel bij. De opslag blijft maximaal 1 terabyte, al kun je wel om een terugbetaling vragen. Je doet dat bij de klantenservice van Microsoft.

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: app, cloud, opslag, onedrive