abonneren

Hoe volg je vanavond live Apples iPhones 6s-presentatie?

Apple presenteert vandaag zijn nieuwe iPhone en een grotere iPad, en nog heel wat andere nieuwigheden. Wil je de presentatie live volgen? Dat kan, en dit jaar is dat zelfs mogelijk op Windows! Zo kijk je Apples iPhone 6s-presentatie live mee.

Apple heeft een livestream, die om 19.00 uur Nederlandse tijd begint. Het evenement vindt uiteraard plaats in Apples thuisbasis in Cupertino.

De livestream is te vinden op Apple.com/Live.

Let wel op: Je hebt daar een Apple-apparaat voor nodig. Je kunt de livestream alleen volgen als je een apparaat met de volgende specificaties hebt:
 

  • iPhone/iPad/iPod Touch met Safari en iOS 7.0 of hoger
  • Mac met OS X v10.8.5 en Safari 6.0.5 of hoger
  • Pc met Windows 10 en Edge (de browser)
  • Apple TV 2 of 3 met versie 6.2 of hoger

Als je het evenement via Apple TV kijkt, gaat dat dit jaar anders dan voorgaande jaren. Je moet daarvoor eerst het speciale 'Apple-evenementen'-kanaal opzoeken in de lijst met programma's.

Windows (10)

Opvallend is dat dit de eerste keer is dat Apple zijn evenement ook live beschikbaar maakt voor Windows-gebruikers. Voorgaande jaren was dat nooit mogelijk, en kon je de presentatie alleen kijken op een Apple-apparaat.

Dat kwam omdat Apple voor zijn livestream een eigen codec gebruikt, 'HTTP Live Streaming'-technologie, en die was nooit beschikbaar op Windows. De nieuwe Edge-browser ondersteunt die codec echter wel, dus kun je ook op Windows naar het evenement kijken - mits je bent overgestapt naar Windows 10.
 

Wat wordt er aangekondigd?

Tijdens het evenement gaat Tim Cook een flink aantal nieuwe producten aankondigen. Daaronder zitten een nieuwe iPhone, een grotere iPad, een nieuwe Apple TV, en een nieuw besturingssysteem voor de Apple Watch.

We keken al eerder naar wat we denken te weten over de iPhone 6S, en onze collega's schreven over de nieuwe grotere iPad Pro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Apple Event, aookem live