abonneren

Hoe reageert HTC op nieuwe iPod Touch?

Een bekende klacht over Apple is dat het bedrijf de goede idee├źn van andere bedrijven steelt, en deze dan wat stijl en een pastelkleurtje geeft om het aan het grote publiek te verkopen. Apple bedacht niet de MP3-speler, maar de stijlvolle iPod werd de marktleider. En de nieuwe iPod Touch mag dan innovatief lijken, maar Apple was niet de eerste met een Portable Media Player (PMP) met WiFi. Fabrikant HTC heeft namelijk ook een product met de naam ‘Touch' en het bedrijf is niet blij dat Apple een concurrerend productmet dezelfdenaam uitbrengt.

De HTC Touch is een smartphone waarop Windows Mobile 6 Professional draait. HTC lanceerde het mobieltje eind juni. HTC's Touch heeft enkele van dezelfde functies als de iPod Touch, waaronder een touchscreen en multimedia-mogelijkheden. HTC's Touch moest eigenlijk een ‘iPhone Killer' zijn en niet een ‘iPod Killer'.

Al eerder koos Apple een merknaam dat al in gebruik was. Cisco klaagde begin dit jaar Apple aan over het gebruik van de ‘iPhone'-naam. De twee bedrijven hebben in februari een deal gesloten, waardoor Apple de 'iPhone'-naam voor zijn multimediatelefoon mag blijven gebruiken.


Bron: PC World

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: