abonneren

Hoe ouder, hoe e-mailer

Als er íets is dat vijftigplussers fervent doen op internet dan is het e-mailen, blijkt uit cijfers van Stir. Tachtig procent van de online vijftigplussers gebruikt het internet om te e-mailen, terwijl 78 procent van de jongeren aangeeft dat 'vaak' of 'af en toe' te doen.
E-mailen is daarmee de voornaamste activiteit van ouderen, aldus cijfers die Stir uit haar Establishment Survey onttrok en aan het blad Emerce bekendmaakte. In de klassieke media beginnen uitgevers de groeiende groep senioren als interessante doelgroep te onderkennen. Op het web blijken ze lastig te 'vangen.'

De Stir-onderzoek toont aan dat senioren taakgericht aan de slag gaan en behalve met e-mail enigszins en soms ver achterlopen bij hun kleinkinderen. Gemiddeld doet tussen de 20 en 30 procent van de oudere internetter aan funsurfen, gamen, webwinkelen, chatten en videostreams bekijken. Bij jongeren liggen deze activiteiten tegen de 40 procent aan. Enkel internetbankieren scoort bij ouderen 62 procent en 'specifieke informatie zoeken' nog 80 procent, vergelijkbaar met het jeugdige gedrag.

Uit het eerder gepubliceerde Stir-gebruikersonderzoek bleek dat websurfen nu 11 procent van de medatijd van de Nederland claimt. Senioren brengen wekelijks 3,1 uur per week achter de computermonitor door, exact een uur meer dan een jaar geleden. Daarmee is het de snelst groeiende groep internetgebruikers.

Bron Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie