abonneren

Hoe is uw relatie met het internet?

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om het internet te gebruiken om een leuke partner te vinden. Maar het is wel opmerkelijk dat één op de vier Amerikanen het internet ziet als een vervanging voor een partner.Het Amerikaanse bedrijf Zogby International heeft onderzocht welke rol het internet speelt in de levens van mensen. Uit het onderzoek blijkt dat 24 procent van de respondenten vindt dat het internet voor kortere of langere tijd als vervanging kan dienen voor een partner. Het online onderzoek werd tussen 4 en 8 oktober gehouden onder 9.743 volwassen Amerikanen.


Het percentage was het hoogste onder singles. Ongeveer 30 procent vindt dat het internet gebruikt kan worden als vervanging voor een partner. Er was geen noemenswaardig verschil tussen de antwoorden van mannen of vrouwen. Sommige respondenten zagen het internet zelfs als hun beste vriend of vriendin.

Ongeveer één op de vier Amerikanen heeft een profiel aangemaakt op een sociaal netwerk als MySpace of Facebook. Onder jonge mensen tussen de 18 en 24 jaar ligt het percentage op 78 procent.

Het bureau heeft ook onderscheid gemaakt tussen de politieke voorkeuren van de respondenten. Mensen die politiek links georiënteerd zijn, hebben vaker een profiel op een sociaal netwerk (32 procent) dan rechts georiënteerde mensen (22 procent).

Ondanks dat veel Amerikanen een goede relatie hebben met het internet, zijn de meeste niet bereid om er erg intiem mee te worden. Het idee om toegang te krijgen tot het internet via een implantaat in de hersenen ging de meeste respondenten te ver. Maar 11 procent van de respondenten wil wel een een dergelijk implantaat in de hersenen hebben. Ongeveer 20 procent van de respondenten vindt het een goed idee om een chip in de hersenen van een 13-jarig of jonger kind te implanteren zodat deze via het internet getraceerd kan worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord