abonneren

Hitachi en Seagate kondigen 1 TB-schijven aan

Het was te verwachten: de terabyte-grens is doorbroken. Zowel Hitachi als Seagate hebben aankondigingen gedaan voor harde schijven met een capaciteit van 1 terabyte, mogelijk gemaakt door de perpendicular recording-technologie.De eer voor het doorbreken van de barrière gaat naar Hitachi, die al een werkende 1 TB-schijf heeft met de Deskstar 7K1000.
De schijf kost relatief weinig ($400) en is verkrijgbaar met de ouderwetse ide- of de nieuwe sata2-interface. De drive is verder voorzien van een 32 MB cachebuffer, acoustieke management, SMART en draait op 7200 toeren per minuut. De schijf moet nog dit kwartaal in de winkelrekken te vinden zijn. In het tweede kwartaal wordt een speciale editie van de schijf uitgebracht voor mediacenters; deze schijf zou een betere read/write-performance bieden.

Ook Seagate is zo goed als gereed met zijn 1 TB-schijven, maar kon nog niet aangeven of deze in het eerste of tweede kwartaal in de winkel te vinden zouden zijn. Volgens Seagate maakt de drive gebruik van minder platters dan de concurrentie en is daarom sneller en heeft een langere levensduur. De 1 TB Barracuda is in ieder geval in de eerste helft van 2007 in de winkels te vinden.

Engadget, DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie