}
abonneren

Hitachi en Fujitsu klagen nu ook Sony aan om accu's

Het terugroepen van miljoenen defecte laptopaccu's is niet genoeg om Sony uit de problemen te halen. Sterker nog, de ellende waar Sony in zit wordt alleen maar erger. Minstens drie bedrijven eisen schadevergoedingen van Sony, Sharp gaat nu ook accu's terugsturen en Fujitsu gaat bijna zeven keer meer accu's terugsturen dan het bedrijf in de eerste plaats had aangekondigd.

Toshiba, Hitachi en Fujitsu eisen alledrie schadevergoedingen van Sony omdat het probleem met de exploderende accu's hun imago’s heeft aangetast en een daling heeft veroorzaakt in de verkochte laptops. De schadevergoeding komt bovenaf de compensatie die de bedrijven eisen voor de teruggestuurde accu's.

Sharp stuurt maar 28.000 laptopaccu's terug omdat het een kleine laptopfabrikant is. Fujitsu echter heeft aangegeven dat het niet 51.000 maar 338.000 laptopaccu's zal terugsturen naar Sony.

In totaal heeft Sony 8 miljoen laptopaccu's teruggestuurd gekregen. Het is niet bekend hoeveel het accuprobleem Sony precies kost maar het bedrijf zegt zelf dat de kosten het in de buurt liggen van de $250 miljoen dollar. Analisten verwachten echter dat de daadwerkelijke kosten minstens het dubbele zijn. Wanneer Toshiba, Hitachi en Fujitsu van de rechter gelijk krijgen dan kan het kostenplaatje voor Sony de $1 miljard benaderen. Zo’n groot bedrag brengt het bedrijf in gevaarlijk financieel vaarwater, zeker nu de lancering van Sony’s nieuwe PS3-console eraan komt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI